Hitta ljudboken

Somliga linor brister

HörOpp!,
Deckare
9175231476
Ljudbok
MP3 AAC/iPod MP3 (5-min) Streaming
Det är tidig vårmorgon och huvudstaden sover när Jenny Svensson slutar sitt liv, naken i en fontän mitt i city. För kriminaltekniker Ulf Holtz verkar det först röra sig om en olycka, kanske en lek som gått snett. Men det står snart klart att man har med en målmedveten mördare att göra. Endast ett ögonvittne finns, en nära vän till den unga kvinnan, och han är försvunnen.

Några filmsekvenser från en övervakningskamera är allt polisen har att gå efter, i övrigt har mördaren inte lämnat några spår. Och när den unge graffitikonstnären Peter Konstantino dör på ett liknande sätt ökar pressen. Allt mer tyder på att det pågår en människojakt, och rädslan och frustrationen sprider sig.

Offren tycks inte ha någonting gemensamt, men Ulf Holtz vet att människors livstrådar kan korsas på de mest oväntade sätt. Trots den allra nyaste kriminaltekniska kunskapen och utrustningen tar det lång tid innan ett mönster kan skönjas. Långsamt börjar Holtz och hans kollega Pia Levin inse vart allting leder - en upptäckt som sätter vänskapen på svåra prov. Holtz misslyckanden i tidigare utredningar förföljer honom, och medan jakten på mördaren pågår kämpar han med sin egen ensamhet och en sorg vars ursprung går att finna långt tillbaka i tiden.

VARG GYLLANDER är pres­sekreterare vid Rikskriminalpolisen och han har tidigare arbetat som marinofficer och kriminalreporter. Hans berättelser tar avstamp i vardagliga händelser och skildrar vanliga människor på olika nivåer i samhället som plötsligt drabbas av ett brott. Vargs långa erfarenhet av att följa polisarbete gör att han vant rör sig i de miljöer som befolkas av erfarna mordutredare och ger honom tryggheten att göra sina historier både trovärdiga och spännande.

Somliga linor brister är Varg Gyllanders första bok i en planerad serie om de två kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin.

Pressröster om Somliga linor brister:

"Behövs det en polisroman till? Oh yes, om avsändaren heter Varg Gyllander. [...] Hans polisvärldsbeskrivningar är så levande att boken nästan promenerar iväg av sig själv, högst trovärdig och spännande. Köp och läs!"

Betyg: 5

- Tove Magazine / Hem & Trädgård

"En välskriven och trovärdig debut, som ger en känsla att precis det här skulle kunna hända, nu i dag, mitt i det svenska samhället [...] Ulf Holtz lär vi garanterat få möta igen."

- Kristianstadsbladet

"Somliga linor brister kan jag varmt rekommendera. Gyllander lyfter fram kriminalteknikerna och deras arbete. Kriminalteknikerna som normalt brukar vara bifigurer får här huvudrollen. Häftigt och fräscht. Jag gillar djupdykningarna i kriminaltekniken som sannerligen kräver tålamod och koncentration. Ser redan fram emot nästa bok."

- Smålänningen

"Skildringen av kriminaltekniker Ulf Holtz är riktigt bra, både i jobbet och i det inte helt okomplicerade privatlivet."

- Länstidningen Östersund

"Gyllander har gjort en klart godkänd debut och Leif G.W. Persson har fått en konkurrent i den mer realistiska kriminalgenren."

- Östgöta Correspondenten

"Varg Gyllander jobbar som pressekreterare hos rikskriminalen. Tidigare har han bland annat varit kriminalreporter. Det märks att han kan sitt gebit. Och hans gamla kolleger både i press och tv får sig några rejäla slängar liksom rättsväsendet [...] Riktigt spännande läsning skriven med gott driv."

- Nerikes Allehanda

"Spänning från början till slut [...] Somliga linor brister är realistisk utan att vara tråkig. Och det är en stor bedrift. Bokens huvudrollsinnehavare är Sveriges svar på Gil Grissom. Kriminalteknikern Ulf Holtz är omtyckt, noggrann och har en benägenhet att ta stor plats i utredningar [...] Holtz är med hela vägen från den välskrivna inledningen till det rafflande slutet. Jag ser verkligen fram emot uppföljarna."

- Länstidningen Södertälje
 • Vänta lite...

 • Hämtar priser... Det kan ta upp till 1 minut.
 • Prenumerationstjänster

 • kr

 • Ladda ner ljudboken online

  Priser från 0 - 0 kr

 • kr

Priserna hämtas dagligen från resp. butiks hemsida.
 • Ladda ner ljudboken online

 • Den här boken säljs inte i någon butik
 • Låna ljudboken på biblioteket